Náklady za cestování - jak vedete přehledy?
A není to trochu zavádějící vyčíslovat to na legy? A čo si vlastne predstavujete pod takým slovom leg, tonic? ![]()
tak dufam, ze sa vyjadrujem spravne: je to pristatie a vzlet. teda ak mam cestu do New Yorku tam a spat s prestupom v Londyne, tak su to 4 lety.
ak letim na otocku Wizzairom do Londyna z Budapesti, tak su to 2 lety.
to ja zas nerad robim, takze bud idem sam, alebo ju pozvem, ak to nejde inak .. vsak dievcence to ocenia neskor ![]()
tonic: těch 40 e byl tak zhruba můj tip. Jinak ale respekt, že máš evidovaný ceny všech letenek, který jsi kdy proletěl! ![]()
mato: úvaha s gulema
![]()
Az teraz mam evidovane
ale netrvalo to dlho.. Hodinku max. Gmail vyhladava ako drak
Sent from my M351 using Tapatalk
Určitě počítání nákladů není o tom, aby se člověk co nejvíc omezil, ale měl přehled pro příště a obecně i o tom, kolik cestování skutečně stojí.
Jinak hotel BW Plaza na 5 nocí, celkem mi to přijde jako běžná cena v Long Island City. ![]()
Vlak určitě šel levněji, kupoval jsem 4 dny předem, neboť jsem do poslední chvíle nevěděl, zda skutečně poletím.
Házejte vaše screeny, ať mohu excel upravit do finální podoby nebo popřemýšlet o užitečném nástroji ![]()
tak som si dal aj ja tu namahu a vychadza mi to 31€ za leg ![]()
to su teda tie preletene, keby som tam napocital tie nakupene eurove letenky, ktore som nakoniec nevyuzil, tak by sa to pekne skresalo ![]()
Inspirovali ste aj mna a mne to vychadza zahanbujucich 76,26 € (26 sukromnych legov a z toho tam mam dva za 0 €). Nezarataval som nepreletene.
Co sa tyka nakladov, tak na kazdy trip si vediem tabulku a pouzivam Excel. Klasika ako vsetci tam mam riadky na letenky/ubytovanie/transfery/suveniry/vstupenky/strava. Po vylete potom porovnam predpoklad a skutocne naklady. Rozpocet som zatial dodrzal vzdy okrem Dubaja (tam bol nakup letenky 5 dni pred odletom a nebol cas na pripravu) ![]()
ono rozpocet je dost zaujimavy a rozdielny podla osadenstva
1. najlacnejsie ked idem sam, nemam problem MHDckovat, stravovat sa v tackarnach, vozit sa dlhsie a lacnejsie, hostely a miesta, ktore nie su narocne na budget
2. s frajerkou to je torsku drahsie, ale najma kvoli ubytku, radsej do dvojky, ale neprehanam
3. najdrahsie mi pride s kamosmi, lebo to hned sa auto pozicia, popije sa a pod.
a samozrejme destinacia... prd mi je platna 20 eurova letenka do Londyna, ked tam za vikend padne 150 euro ani neviem ako ![]()
preto ja radsej volim vychod, juhovychod ![]()
teraz ako sme autom boli v Bosne, tak 3 noci a 2000km + zradla a pitia a pohode ubytko za 100 euro na osobu (4 osoby) to by som asi na slovensku nedal cez sviatky ![]()
Počítal jsem od listopadu 2014 do letoška včetně (pár letů ještě přibude).
Mám průměr €37 na leg, je v tom třeba 2x USA, Uruguay, 2x Japonsko, Zanzibar - celkem 43 letů.
Za samotné letenky to takový ranec není, ale celkové výdaje na všechny cesty raději počítat nebudu, protože to bude X násobek.
ale ked sa vratim k podstate temy, tak tiez pouzivam excel. este v casoch vysokej skoly, ked mi bolo jedno kedy sa vratim, tak som si casto kupoval iba jednosmernu letenku a domov sa dostal po zemi ako to vyslo. vtedy som ani nerezervovaval ubytovanie, spoje nic. Kupil som letenku, rezervoval ubytko v prvom meste a bolo ![]()
ako som sa zaclenil do pracovneho procesu, tak uz bohuzial kvoli dovolenke musim planovat ovela podrobnejsie. V exceli mam pre kazdy vylet zvlast tabulku, ktoru mam rozdelenu na dni, kde mam zaznacene presuny a noclahy, aby som sa v tom vedel dobre zorientovat pri planovani. Ceny nevediem nejak detailne, mam to rozdelene na:
- letenka / doprava ak neletim
- ubytovanie
- jedlo
- MHD a zvysne vydaje
to mi da dopredu nejaky rozpocet, do ktoreho som sa zatial vzdy trafil a vzdy mi aj nieco ostalo.
vyzera to velmi jednoducho asi takto: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LSLDv-HmvDCrlakRY33QQUmpFIkdnKhXK9fxWzP3Ew8/edit?usp=sharing
bohuzial nie, ale som rad ze som to stihol, rok nato uz to bolo zabite (doslova)
v 2014 v lete som chcel ist na krym, to teraz lutujem, ze som nesiel skor, ziadne viza a priame lozkove vlaky z kyjeva ![]()
no to som stihol ja este 2012, chop-kyjev-simferopol ... take vylety naozaj vela nestoja a spomienky paradne
Ahoj,
já při cestách používám aplikaci v mobilu: existuje TRIPCOIN nebo SPENDEE. Můžu si to tam zapisovat hned, co něco nakoupím a ještě řadit do různých kategorií. Jinak klasicky používám Excel. ![]()